Sałatka z rukoli, jabłek i granatów z miodowo-miodowym winegretem
Sałatka z rukoli, jabłek i granatów z jabłecznikiem-miodowym winegretem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 382 kalorie, 9g białka, oraz 32G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 417 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka koziego sera, jabłko, ocet jabłkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z rukolą, jabłkiem, kozim serem i kandyzowanymi orzechami pekan z winegretem z cydru, Sałatka z jabłkami, białym cheddarem i szpinakiem z miodowo-jabłkowym winegretem, oraz Zimowa sałatka Zielona z miodem-jabłecznik winegret dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłko pokroić na ćwiartki, pozostawiając nienaruszoną skórkę. Nożem do parkowania usuń rdzeń z dwóch ćwiartek i pokrój je tak cienko, jak to możliwe. (Zachowaj pozostałe dwie ćwiartki na przekąskę.)
Umieścić plastry w misce, wycisnąć sok z cytryny na nich, i wrzucić do płaszcza, aby zapobiec przebarwieniom.
W małej misce, połączyć ocet i miód.
Ubijając stale, powoli mżawka w oliwie z oliwek. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Gdy będziesz gotowy do podania, Wrzuć rukolę i jabłka z wystarczającą ilością dressingu, aby pokryć liście. Sałatkę podzielić na cztery talerze.
Każdą sałatkę posypać pestkami granatu, pokrojonymi migdałami i pokruszonym kozim serem.