Sałatka z owoców morza, kopru włoskiego i limonki z ' Ottolenghi

Sałatka z owoców morza, kopru włoskiego i limonki z ' Ottolenghi
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Owoce morza, koper włoski i sałatka z limonki z ' Ottolenghi może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 31g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.88 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki tygrysie, kolendrę, sumak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z owoców morza z koprem włoskim i fasolką szparagową, Sałatka z buraków, kopru włoskiego i rukoli z sosem Chili z limonki, oraz Gulasz z owoców morza z koprem włoskim i tymiankiem.

Instrukcje

1
Przyciąć podstawy i wierzchołki cebulek kopru włoskiego, a następnie pokroić w poprzek tak cienko, jak to tylko możliwe. Mandolina by się tu przydała. W dużej misce wymieszaj koper włoski i czerwoną cebulę ze skórką z limonki i sokiem, czosnek, koperek, pietruszka, chile, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1/2 łyżeczki soli. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
KoperKoper
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Aby przygotować krewetki, obrać muszle z dala od ciał, utrzymując segment ogonowy muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
3
Wytnij płytką szczelinę wzdłuż grzbietu każdej krewetki i użyj końcówki małego noża, aby usunąć ciemną żyłę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Umieść ciężką żeliwną patelnię, najlepiej na patelni grillowej, na dużym ogniu i pozostaw na kilka minut, aż się nagrzeje. Tymczasem krewetki i kalmary wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami oleju i szczyptą soli. Grilluj je w małych partiach, obracając je po 1 minucie i kontynuuj, aż skończysz (jeszcze około 1 minuty dla kałamarnicy i 2 do 3 dla krewetek).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
KałamarnicaKałamarnica
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Przełożyć na deskę do krojenia i pokroić kalmary w grube pierścienie. Krewetki można zostawić w całości lub pokroić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Dodaj owoce morza do salaterki i wrzucić razem. Sałatkę można podawać natychmiast lub pozostawić w lodówce do 1 dnia. Aby służyć, wymieszać sumak i kolendrę, a następnie posmakować i dostosować przyprawę. Kiedy nasiona granatu są dostępne, tworzą piękną dekorację.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
SumakSumak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn