Sałatka z kukurydzy i szpinaku

Sałatka z kukurydzy i szpinaku
Sałatka z kukurydzy i szpinaku to przepis bezglutenowy na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 212 kalorii. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka, a jej przygotowanie zajmuje około 30 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga marmolady pomarańczowej, papryki, majonezu i orzechów włoskich. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 50% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sałatka ze szpinakiem i grillowaną kukurydzą, szpinak kukurydziany, jak zrobić szpinak kukurydziany lub palak kukurydziany i szpinak kukurydziany, jak zrobić szpinak kukurydziany lub palak kukurydziany.

Instrukcje

1
Na małej, ciężkiej patelni smaż orzechy włoskie na średnim ogniu, aż się zarumienią, około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beztłuszczowy Mrożony Jogurt, MiękkiBeztłuszczowy Mrożony Jogurt, Miękki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Kirschwassera1/2 Szklanki Kirschwassera
2
Posypać cukrem i octem. Gotuj i mieszaj przez 2-4 minuty lub do momentu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
żelatyna W Proszku Brzoskwiniowa, Morelowa Lub Pomarańczoważelatyna W Proszku Brzoskwiniowa, Morelowa Lub Pomarańczowa
3
Rozłożyć na folii do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Pokroić Wzdłuż W Cienkie PlasterkiOgórek Pokroić Wzdłuż W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
W dużej misce połącz szpinak, czerwoną paprykę, cebulę, kukurydzę, ser i żurawinę; posypać orzechami włoskimi. W małej misce wymieszaj składniki dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełka Mieszanka Muffinów Jagodowych (polecane: Krusteaz)Pudełka Mieszanka Muffinów Jagodowych (polecane: Krusteaz)
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
SzpinakSzpinak
Beztłuszczowy Mrożony Jogurt, MiękkiBeztłuszczowy Mrożony Jogurt, Miękki
SerSer
6 Liści Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej6 Liści Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Propozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące PieczywoPropozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące Pieczywo
5
Podawać z sałatką.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Vigilance Chardonnay. Oceniającym podoba się, z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chardonnay czujności
Chardonnay czujności
Na wysokości od 400 do 3000 stóp i położony u podnóża góry Konocti, niegdyś aktywnego wulkanu, Red Hills AVA charakteryzuje się falistymi wzgórzami, czerwonymi glebami wulkanicznymi i bryzą przypominającą jezioro z Clear Lake, jednego z najstarszych naturalnych jezior w Ameryce Północnej . Owoce tego wina zostały w 70% poddane fermentacji w beczkach, co pozwoliło uzyskać kremowe bogactwo. Część owoców poddano fermentacji jabłkowo-mlekowej, aby dodać maślanej warstwy i złożoności winu. Wino o złotej słomkowej barwie, charakteryzujące się aromatem zielonego jabłka i orzeźwiającymi aromatami tropikalnymi.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn