Sałatka Z Kalmarów Nadmorskich
Sałatka Seaside Squid może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 228 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, kapary, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 49 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Nadmorska Z Tuńczykiem, Sałatka Z Łososia Nadmorskiego, oraz Sałatka makaronowa Seaside BLT dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kalmary dokładnie opłucz pod zimną wodą i osusz.
Przetnij macki na pół wzdłuż.
Przetnij ciała na pół wzdłuż, a następnie na 1/2-calowe kawałki szerokości. Odstawić.
Na dużym ogniu, doprowadzić 1/2 cala wody do wrzenia w rondlu 6-quart. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu.
Umieść kałamarnicę w koszu na parowiec i delikatnie ustaw nad gotującą się wodą. Przykryć i parować przez 2 do 4 minut.
Wyjmij kosz z garnka i zanurz kałamarnicę w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie.
Wyjąć z wody i dokładnie spuścić. Odstawić.
W dużej misce wymieszać sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól, czarny pieprz, kminek i pieprz cayenne.
Dodaj kałamarnicę, pomidor, cebula, kapary i kolendry i wrzucić, aż połączone. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę przed podaniem.