Sałatka z jagnięciny, fety i mięty
Sałatka z jagnięciny, fety i mięty to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 13g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz chipsy z piekarnika, gotową paprykę ze słoika-wybierz te, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Chleb jagnięcy z Fetanem i miętą, Lamb and Feta Sliders with Mint Aioli, oraz Flatbread z miętą, fetą i jagnięciną.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Rozłóż chipsy na blasze do pieczenia, a następnie piecz przez 12 minut. W międzyczasie wymieszaj 4 łyżki oleju ze słoika z pieprzem z octem z czerwonego wina, posiekaną miętą, cukrem i odrobiną przypraw. Paprykę z grubsza rozdrzeć na mniejsze kawałki, a następnie włożyć do dużej miski z fetą i liśćmi szpinaku.
Rozgrzej patelnię lub patelnię, zmiażdż jagnięcinę z odrobiną oleju ze słoika z pieprzem,a następnie dopraw. Gotować przez 2-3 minuty z każdej strony, a następnie pozostawić do odpoczynku na desce.
Po ugotowaniu chipsów przez 12 minut wyjmij tacę z piekarnika.
Pokrój je na pół, Wrzuć z 1 łyżeczką więcej oleju ze słoika z pieprzem, a następnie piecz przez kolejne 3 min. Cienko pokroić jagnięcinę. Wrzucić gorące chrupiące frytki przez sałatkę z dressingiem, zorganizować na talerzu lub 2 talerze obiadowe i top z jagnięciną.