Sałatka Z Indyka Chińskiego

Sałatka Z Indyka Chińskiego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Chińskiej sałatki z indyka. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 60g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $5.29 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, olej roślinny, pół-pierś z indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Makaronem Z Indyka Chińskiego, Chiński BBQ Indyk okłady, oraz Indyk Chiński w Jadeitach dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku indyka: w rondlu 4 lub 5-ćwiartkowym połączyć bulion z kurczaka, sos sojowy, sok pomarańczowy, czosnek i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać indyka, od strony piersi w dół, i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć patelnię i gotować, aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części piersi rejestruje 165 stopni F, 45 do 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Niech Indyk ostygnie przez 20 minut. Używając 2 widelców, rozdrobnij mięso na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Dla wontonów: w ciężkim, średnim rondlu podgrzej olej roślinny na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 375 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba powinna zbrązowieć w ciągu około 4 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodać wontons i smażyć na złoty, 30 do 45 sekund.
6
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Do dressingu: w średniej misce wymieszać olej z pestek winogron, sos sojowy, ocet, syrop klonowy, sok pomarańczowy, nasiona sezamu, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, aż będzie gładka. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Do sałatki: w dużej salaterce, wrzucić razem migdały, rzymskie, sałata lodowa, kapusta Napa, szalotki i papryka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata LodowaSałata Lodowa
Kapusta NapaKapusta Napa
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
( 23)( 23)
RomaineRomaine
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodać opatrunek i rozdrobnione indyka i wrzucić, aż pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10
Udekorować smażonymi wontonami i podawać.

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojone migdały, tosty (patrz Nota kucharza)pokrojone migdały, tosty (patrz Nota kucharza)2(zima)świeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku12-calowy kawałek świeżego imbiru, obrany i drobno posiekany2-calowy kawałek świeżego imbiru, obrany i drobno posiekany2goździkiczosnek obrany i zmiażdżonyczosnek obrany i zmiażdżony1głowysałata lodowa rozdrobnionasałata lodowa rozdrobniona6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosodowy rosół z kurczakaniskosodowy rosół z kurczaka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy3(zima)sos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy2(zima)czysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania227Orzechy dowolne (posiekane)Kapusta Napa 1/2 głowy , rozdrobnionaKapusta Napa 1/2 głowy , rozdrobniona2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania2(zima)1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1czerwona papryka, łodygi, nasiona i żeberka usunięte, pokrojone w paski o grubości 1/4 calaczerwona papryka, łodygi, nasiona i żeberka usunięte, pokrojone w paski o grubości 1/4 cala454Orzechy dowolne (posiekane)romaine, rozdarty na 1-calowe kawałkiromaine, rozdarty na 1-calowe kawałki3szalotki, cienko pokrojoneszalotki, cienko pokrojone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)prażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu1kilogramykością, bez skóry pół piersi indykakością, bez skóry pół piersi indyka796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej z pestek winogron lub roślinnyolej z pestek winogron lub roślinny4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane102-caloweowijki wonton, pokrojone w paski o szerokości 1/2 calaowijki wonton, pokrojone w paski o szerokości 1/2 cala

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia47
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn