Sałatka Z Homara Estragonowego
Sałatka z homara estragonowego jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 191 kalorii, 22g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka estragonu, majonezu, żywych homarów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Homara Z Estragonem, Sałatka z homara z estragonem Vinaigrette, oraz Sałatka z homara i kukurydzy z estragonem Vinaigrette.
Instrukcje
Zanurz 2 żywe homary na główkę w 8-litrowym garnku wrzącej osolonej wody. Luźno przykryć garnek i gotować homary na umiarkowanie wysokim ogniu 9 minut od czasu wejścia do wody, a następnie przenieść szczypcami do zlewu do ostygnięcia.
Powrót wody do wrzenia i gotować pozostałe 2 homary w ten sam sposób.
Podczas gotowania homary, połączyć szalotka, sok z cytryny i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Gdy homary są chłodne, usuń mięso ze szponów, stawów i ogonów. Odrzuć tomalley, wszelkie ikry i pociski (lub zapisz do innego użytku).
Pokroić mięso na kawałki 1/2 cala.
Ubić majonez, estragon i 1 / 4teaspoon czarnego pieprzu do mieszanki szalotki.
Dodać mięso homara i wrzucić delikatnie do herbu.
* Homary mogą być gotowane i łuskane 1 dzień wcześniej i schłodzone, przykryte.* Sałatka z homara może być przygotowana 1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta.