Sałatka Z Homara Estragonowego

Sałatka Z Homara Estragonowego
Sałatka z homara estragonowego jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 191 kalorii, 22g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka estragonu, majonezu, żywych homarów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Homara Z Estragonem, Sałatka z homara z estragonem Vinaigrette, oraz Sałatka z homara i kukurydzy z estragonem Vinaigrette.

Instrukcje

1
Zanurz 2 żywe homary na główkę w 8-litrowym garnku wrzącej osolonej wody. Luźno przykryć garnek i gotować homary na umiarkowanie wysokim ogniu 9 minut od czasu wejścia do wody, a następnie przenieść szczypcami do zlewu do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
2
Powrót wody do wrzenia i gotować pozostałe 2 homary w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
3
Podczas gotowania homary, połączyć szalotka, sok z cytryny i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
HomarHomar
SzalotkaSzalotka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Gdy homary są chłodne, usuń mięso ze szponów, stawów i ogonów. Odrzuć tomalley, wszelkie ikry i pociski (lub zapisz do innego użytku).
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
5
Pokroić mięso na kawałki 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
6
Ubić majonez, estragon i 1 / 4teaspoon czarnego pieprzu do mieszanki szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
MajonezMajonez
EstragonEstragon
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodać mięso homara i wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso HomaraMięso Homara
1
* Homary mogą być gotowane i łuskane 1 dzień wcześniej i schłodzone, przykryte.* Sałatka z homara może być przygotowana 1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Samuel Billaud Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Samuel Billaud Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes
Samuel Billaud Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes
Różowy grejpfrut na nosie. Złożony rozwój podniebienia, począwszy od smaków ziół, mokrych kamieni i wapna z mineralnością i suchym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn