Sałatka z grillowanych pomidorów i fety z sosem cytrynowo-kaparowym

Sałatka z grillowanych pomidorów i fety z sosem cytrynowo-kaparowym
Sałatka z grillowanych pomidorów i fety z sosem cytrynowo-kaparowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, krojenie pomidorów, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing, Włoska Sałatka Posiekana Z Sosem Cytrynowym, oraz Grillowane szparagi, cukinia i sałatka chlebowa z sosem oliwkowo-kaparowym.

Instrukcje

1
Aby zrobić dressing, połącz olej i sok z cytryny w małym słoiku i energicznie wstrząśnij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Wymieszać z kaparami i pietruszką; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
3
Podgrzać duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia. Drop in the green beans and cook, uncovered, 5 minutes or until crisp-tender.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Odcedzić, a następnie natychmiast spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Pokroić fetę na 4 plasterki i odstawić do odsączenia na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Posypać plastry pomidora tymiankiem, solą i kilkoma zmielonymi pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
8
Umieść plasterki pomidora na patelni i gotować, aż lekko rumiane, o 1 minutę. Odwróć i brąz po drugiej stronie. Ułóż rukolę na 4 talerzach sałatkowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
RukolaRukola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Umieść kilka plastrów pomidora na każdym talerzu wraz z niektórymi fasolką szparagową. Posmaruj fetę w bułce tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
Bułka TartaBułka Tarta
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Ser FetaSer Feta
10
Dodaj olej na patelni i brązowy ser po obu stronach, o 2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj do talerzy sałatkowych.
12
Polać sosem sałatki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn