Sałatka z grillowanych pomidorów i fety z sosem cytrynowo-kaparowym
Sałatka z grillowanych pomidorów i fety z sosem cytrynowo-kaparowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, krojenie pomidorów, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing, Włoska Sałatka Posiekana Z Sosem Cytrynowym, oraz Grillowane szparagi, cukinia i sałatka chlebowa z sosem oliwkowo-kaparowym.
Instrukcje
Aby zrobić dressing, połącz olej i sok z cytryny w małym słoiku i energicznie wstrząśnij.
Wymieszać z kaparami i pietruszką; odstawić.
Podgrzać duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia. Drop in the green beans and cook, uncovered, 5 minutes or until crisp-tender.
Odcedzić, a następnie natychmiast spłukać zimną wodą.
Pokroić fetę na 4 plasterki i odstawić do odsączenia na papierowych ręcznikach.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Posypać plastry pomidora tymiankiem, solą i kilkoma zmielonymi pieprzem.
Umieść plasterki pomidora na patelni i gotować, aż lekko rumiane, o 1 minutę. Odwróć i brąz po drugiej stronie. Ułóż rukolę na 4 talerzach sałatkowych.
Umieść kilka plastrów pomidora na każdym talerzu wraz z niektórymi fasolką szparagową. Posmaruj fetę w bułce tartej.
Dodaj olej na patelni i brązowy ser po obu stronach, o 2 protokół na stronę.
Dodaj do talerzy sałatkowych.