Sałatka z grillowanego tuńczyka z białą fasolą i zwęgloną cebulą
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Grillowany Tuńczyk z białą fasolą i zwęgloną sałatką cebulową może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 449 kalorii, 49g białka, oraz 13g tłuszczu. Na $7.79 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pietruszki z płaskim liściem, sól, kapary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka z tuńczyka, białej fasoli i czerwonej cebuli, Sałatka z białej fasoli i tuńczyka, oraz Sałatka Z Tuńczykiem I Białą Fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować tuńczyka, połącz pierwsze 6 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodaj tuńczyka do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce 30 minut, obracając raz.
Wyjąć tuńczyka z worka; wyrzucić marynatę.
Umieść tuńczyka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Aby przygotować sałatkę, umieścić plastry cebuli na ruszcie grillowym pokrytym natryskiem; grill 5 minut z każdej strony lub do miękkości. Ochłodzić i posiekać.
Ocet i kolejne 5 składników (przez czosnek) połączyć w dużej misce, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Dodaj cebulę, ogórek, pietruszka, kapary, i fasola do mieszaniny octu; wrzucić do herbu. Ułóż 1 1/2 szklanki sałatki na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z około 1/2 mieszanki szklanki cebuli i 1 stek z tuńczyka.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Grgich Hills Estate Merlot z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.