Sałatka szpinakowa z jajkami ugotowanymi na twardo
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Szpinakowa Sałatka z boczkiem z twardymi jajkami może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 166 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ugotowanych na twardo jaj, sól, liście szpinaku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka szpinakowa z pikantnymi pomidorami Vinaigrette z jajkiem ugotowanym na twardo i boczkiem, Sałatka ze szpinakiem na ciepło z boczkiem, pieczarkami i jajkami na twardo, oraz Sałatka z czerwonej maślanej sałaty i rukoli z mandarynkami i jajkami ugotowanymi na twardo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni, gotować boczek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych.
Odcedzić wszystkie, ale 3 łyżki boczku kapie z patelni (jeśli pozostało mniej niż 3 łyżki, dodać wystarczającą ilość oleju roślinnego do kapieli do równej 3 łyżki).
Dodać olej, cebula, cukier, sól i pieprz do kapieli na patelni. Gotować na średnim ogniu 2 do 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula lekko zmięknie. Wymieszać z octem.
Szpinak umieścić w bardzo dużej misce.
Wlać ciepły dressing na szpinak; wrzucić do herbu. Ułożyć na wierzchu plasterki jajka. Boczek pokruszyć i posypać wierzchem.