Sałatka Ryżowa Curry
Sałatka z ryżu Curry może być tylko przystawką, której szukasz. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 676 kalorii, 9g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 387 smakoszy i kucharzy. Mieszanka krótkoziarnistego brązowego ryżu, sól, olej sezamowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Letnia Sałatka Ryżowa Curry, Hurry Curry Indyk Sałatka Ryżowa, oraz Curry z ciecierzycy z ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Przygotować brązowy ryż. Umieść ryż w dużym garnku, dodaj 1 3/4 szklanki wody na każdą filiżankę ryżu, doprowadzić do wrzenia, przykryć, obniżyć ogień na bardzo niskim poziomie, gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, zdjąć ciepło i zachować pod przykryciem przez co najmniej kolejne 10 minut.2 przygotować cebulę i curry oil.In duży rondel umieścić 1/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim dużym ogniu.
Dodaj kilka czubate łyżki pasty curry (jeśli jest łagodny) lub dodać kilka łyżek łagodnego curry.
Dodaj szczyptę papryki chili i kminku i kilka kropli oleju sezamowego, jeśli masz.
Niech curry gotować na wolnym ogniu przez minutę.
Dodaj pokrojoną żółtą cebulę i gotuj, aż będzie przezroczysta.3
Wymieszać ryż i onions.In dużą miskę do mieszania, umieścić w gorącym ryżu, a następnie złożyć w cebuli z curry wlewu oleju, w którym były gotowane. Musisz użyć mocnej drewnianej łyżki do mieszania. Sprawdź smak ryżu w tym momencie. Jeśli potrzebuje więcej smaku curry, podgrzać trochę więcej curry w proszku, chili i kminek w oliwie z oliwek przez kilka minut i dodać do ryżu do pożądanej pikantności. 4
Dodaj inne składniki do smaku-kolendra, rodzynki, jabłko, seler, groszek śnieżny, papryka, zielona cebula.
Dodaj odrobinę soli do smaku.5 Chill and serve.