Sałatka pieczona na ciepło z karczochami
Ciepłe pieczone - Sałatka ziemniaczana z karczochami może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu winnego, kaparów, cienkich ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Spróbuj Sałatka Z Pieczonych Ziemniaków Na Ciepło, Sałatka Ziemniaczana Pieczona Na Ciepło, oraz Sałatka z pieczonych słodkich ziemniaków z ciepłym sosem Chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-na 15-calowej patelni do pieczenia, wymieszać ziemniaki z 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek; posypać 1/2 łyżeczki soli i wymieszać do pokrycia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą rumiane i miękkie po przekłuciu, 25 do 30 minut.
Tymczasem, opłukać świeże karczochy; odciąć przebarwione końce łodygi. Zerwać i wyrzucić grube zewnętrzne liście do delikatnych, bladozielonych wewnętrznych.
Odciąć kolczaste karczochy końcówki, pare grube włókna z łodyg, i przeciąć na pół wzdłuż. Małym, ostrym nożem przycinaj rozmyte centra i odrzucaj (patrz UWAGI).
W 10 - do 12-calowej patelni na średnim ogniu, doprowadzić 1/2 szklanki wody i sok z cytryny do wrzenia.
Dodać karczochy i 1/4 łyżeczki soli; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy są miękkie po przekłuciu, o 10 protokół (Jeśli za pomocą mrożonych karczoch serca, pominąć krok 2 i gotować tylko 3 do 4 protokół). Odkrywaj i gotuj, często mieszając, aż większość cieczy wyparuje.
W dużej misce wymieszać pozostałe 2 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, ocet i musztardę.
Dodaj ziemniaki, karczochy (z dowolnymi sokami), frisee, kapary i estragon.
Delikatnie wymieszać do okrycia, doprawić do smaku solą i pieprzem.