Sałatka makaronowa z pieczoną słodką papryką z ziołami i fetą
Pieczona Sałatka z makaronem ze słodką papryką z ziołami i fetą może być tylko przystawką, której szukasz. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 347 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Mieszanka papryki, liści bazylii, liści mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj makaron pieczony z czerwoną papryką z jarmużem i fetą, Pieczony makaron z czerwoną papryką i fetą, oraz Pieczony makaron Pesto z czerwonej papryki z oliwkami Fetan i Kalamatan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 450°. Patelnia prostokątna natryskowa, 13x9x2 cale, z natryskiem do gotowania.
Paprykę i cebulę umieścić w jednej warstwie na patelni. Spryskaj warzywa sprayem do gotowania.
Piec odkryte 15 do 20 minut lub aż warzywa są lekko rumiane i miękkie.
W międzyczasie ugotuj i osusz makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Spłukać zimną wodą; odcedzić.
Wrzucić paprykę, cebulę, makaron i pozostałe składniki w dużej misce.
Podawać natychmiast, lub przechowywać w lodówce 1 do 2 godzin.