Sałatka Bibb i rzodkiewka z sosem Boczkowym

Sałatka Bibb i rzodkiewka z sosem Boczkowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Sałatka z Bibb i rzodkiewki z sosem bekonowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka octu winnego, musztarda dijon, boczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z grzybami, rzodkiewką i sałatą Bibb z sosem z awokado, Sałatka Bibb z sosem pieprzowym maślanym, oraz Sałatka Bibb z sosem Basil Green Goddess dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Jest to proste połączenie składników, które uważam za orzeźwiające. Kiedy dorastałem, mój ojciec zawsze podawał ogromną sałatkę i mówił: "zawsze potrzebujesz kilku liści, aby czuć się dobrze". To jego sałatki nosiłam ze sobą przez całą karierę szefa kuchni i matki.;
3
Uwaga kucharza: aby uzyskać optymalne rezultaty, schłodzić sałatę i rzodkiewki przed rzuceniem i podaniem. Ta sałatka jest tak orzeźwiająca, gdy je się ją na zimno!
Składniki, których będziesz potrzebować
RzodkiewkaRzodkiewka
SałataSałata
4
Na dużej patelni, na średnim ogniu, dodać boczek i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić wodę do wrzenia i zmniejszyć, aż odparuje. Boczek zacznie renderować swój tłusty i brązowy. Obniżyć ogień i pozwolić gotować w wolnym, stałym tempie. Gdy boczek jest chrupiący i jasnobrązowy, odsączyć tłuszcz do średniej wielkości miski i odstawić boczek na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umieść szalotki na płaskiej powierzchni i pokroić je w cienkie rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
6
Przełożyć do dużej salaterki i doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodaj czerwony ocet winny i musztardę i wymieszaj, aby zmiksować. Wymieszać w tłuszczu boczku, smakując jak go. Zacznij od około 1/4 szklanki tłuszczu i smak jak dodać resztę. Powinna istnieć dobra równowaga między smakiem boczku a kwasowością czerwonego octu winnego. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
BoczekBoczek
MusztardaMusztarda
8
Nałóż rzodkiewki na deskę do krojenia i, za pomocą małego, ostrego noża, pokrój je na 1/4 cala rund (z bitem wierzchołków nadal przymocowanych).
Składniki, których będziesz potrzebować
RzodkiewkaRzodkiewka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
9
Dodaj je do małej miseczki i wymieszaj z musztardą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodać sałatę Bibb do miski z sosem boczku. Wrzuć do mieszanki. Smak do przypraw, następnie wymieszać rzodkiewki i ugotowany boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata MaślanaSałata Maślana
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
PrzyprawyPrzyprawy
RzodkiewkaRzodkiewka
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Podawać natychmiast.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn