Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym
Ten przepis służy 24 i kosztuje 34 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 55 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Jeśli masz rosół z kurczaka, paprykę, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, oraz Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym.
Instrukcje
Namoczyć bambusowe szaszłyki w wodzie przez 30 minut. Linia 15x10x1-calowa patelnia do pieczenia z folią.
W małym rondlu, połączyć wszystkie składniki sosu; dobrze wymieszać. Gotować około 5 minut lub do wymieszania, często mieszając.
Pokrój kurczaka po przekątnej w paski, o długości około 3 cali i szerokości 3/4 cala.
Na każdym bambusowym szaszłyku nawlecz 1 kwadrat zielonego pieprzu, 1 kwadrat czerwonego pieprzu i 1 lub 2 paski kurczaka.
Zmiksować mieszankę kurczaka z 1/4 szklanki sosu.
Umieścić na patelni wyłożonej folią.
Piec w temperaturze 218°. przez 15 do 20 minut lub aż kurczak nie będzie już różowy w środku. W międzyczasie doprowadzić pozostały sos do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować 1 minutę.
Podawać kurczaka z ciepłym sosem.