Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym

Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym
Ten przepis służy 24 i kosztuje 34 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 55 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Jeśli masz rosół z kurczaka, paprykę, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, oraz Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym.

Instrukcje

1
Namoczyć bambusowe szaszłyki w wodzie przez 30 minut. Linia 15x10x1-calowa patelnia do pieczenia z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzaszłykiSzaszłyki
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
W małym rondlu, połączyć wszystkie składniki sosu; dobrze wymieszać. Gotować około 5 minut lub do wymieszania, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
3
Pokrój kurczaka po przekątnej w paski, o długości około 3 cali i szerokości 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Na każdym bambusowym szaszłyku nawlecz 1 kwadrat zielonego pieprzu, 1 kwadrat czerwonego pieprzu i 1 lub 2 paski kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
5
Zmiksować mieszankę kurczaka z 1/4 szklanki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
6
Umieścić na patelni wyłożonej folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
7
Piec w temperaturze 218°. przez 15 do 20 minut lub aż kurczak nie będzie już różowy w środku. W międzyczasie doprowadzić pozostały sos do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podawać kurczaka z ciepłym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia5
Magazyn