Satay wieprzowy z sosem orzechowym
Wieprzowina Satay z sosem orzechowym zanurzenie może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 43 kalorie, 6G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 18 i kosztuje 28 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś drewniane szaszłyki, polędwicę wieprzową, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 34 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Satay wieprzowy z sosem orzechowym, Satay z kurczaka z sosem orzechowym, oraz Satay Kurczak z sosem orzechowym.
Instrukcje
Polędwiczki wieprzowe pokroić na pół wzdłuż.
Umieść folię nad połówkami polędwicy; Funt do 1 / 4-calowej grubości za pomocą młotka do mięsa lub mały, ciężka patelnia.
Pokrój każdą polędwicę na pół po przekątnej na ziarno na 1-calowe paski.
Umieść paski w dużej plastikowej torbie na suwak.
Połącz sos sojowy i następne 5 składników w małej misce; wymieszaj trzepaczką, aż dobrze się wymieszasz.
Wlać paski polędwicy w worku, podrzucając do płaszcza i uszczelnić worek. Marynować w lodówce co najmniej 1 godzinę, obracając torebkę od czasu do czasu.
Podczas marynowania polędwicy, namoczyć szaszłyki w wodzie 30 minut.
Usunąć paski polędwicy z worka; wyrzucić marynatę. Nawlecz 1 pasek na każdy szpikulec.
Umieść szaszłyki na stojaku brojlerów pokrytym natryskiem do gotowania; broil 3 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Podawać z sosem orzechowym.