Santa Fe Penne Primavera w / Kminkowo-Ancho Chile sos śmietankowy

Santa Fe Penne Primavera w / Kminkowo-Ancho Chile sos śmietankowy
Santa Fe Penne Primavera w / kminek - Ancho Chile krem sos może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 542 kalorie. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś kukurydzę, liście kolendry, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane kotlety z dziczyzny z sosem Ancho Chile, Southwestern Grillowany mostek z sosem Ancho Chile, oraz Żeberka duszone w sosie Ancho Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mieć wszystkie składniki przygotowane i gotowe do pracy przed rozpoczęciem gotowania.(Zacznij gotować wodę do makaronu i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.) W międzyczasie dodaj około 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i 2 łyżki świeżego posiekanego czosnku do dużej, ciężkiej, głębokiej patelni nonstick i ustaw ciepło na średnio wysokie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać mielone mięso na patelnię i gotować, często mieszając, do brązowego mięsa, rozbijając wszelkie grudki z łyżką tak, że kruszy.Po całkowitym ugotowaniu mięsa (około 5 minut), użyj szczelinowej łyżki, aby wyjąć je do małej miski i odstawić; odcedzić pozostały tłuszcz / olej z patelni i wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym (uważaj na palce).Korzystanie z tej samej patelni, dodać około 1 łyżeczka więcej oleju do patelni, wraz z 1 łyżeczka czosnku i wszystkich posiekanych czerwonej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Saute, na średnim ogniu, o 2 minut lub aż cebula jest półprzezroczyste & lekko rumiane, często mieszając.(Nie zapomnij sprawdzić na makaron). jak tylko cebula zmięknie nieco i są lekko rumiane, dodać paprykę na patelni i nadal mieszać o 1-2 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać cukinię i kukurydzę, mieszając dobrze płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
5
Dodać doprawioną sól i około 8 grindów czarnego pieprzu, dobrze mieszając, aby pokryć warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6
Niech warzywa gotować około 5 protokół-często mieszając-aż są jeszcze nieco chrupiące, ale po prostu zaczyna zmiękczyć & brązowy.(Sprawdź jeszcze raz makaron).Powrót mięso na patelnię, a także dodać wszystkie pozostałe przyprawy (kminek, przyprawa Cajun, ancho Chile proszku I 2-4 plamy gorącego sosu do smaku), mieszając połączyć.Obniżyć ciepło tylko trochę do średniego i powoli wlać odparowane mleko, ciągle mieszając, aby się zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
6 Uncji Wiórków Kokosowych6 Uncji Wiórków Kokosowych
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodaj śmietanę i ser i mieszaj, aż wszystko się ze sobą zmiksuje.Podnieść ogień z powrotem do średniej-wysokiej i niech sos gotować tylko trochę-około 5 minut lub tak, mieszając-będzie dość cienki, można dd trochę więcej śmietany, jeśli wolisz go nieco grubsze.Przetestuj smak przypraw - dodając trochę więcej soli, gorącego sosu, kminku itp.w razie potrzeby,aby dopasować się do Twoich upodobań.Wysuszony, gorący makaron wymieszać z odrobiną oliwy z oliwek lub masła do smaku - wystarczy, aby nie sklejał się (opcjonalny krok).Podziel makaron na 4 duże talerze obiadowe i wylej sos na środek każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
8
Na środek każdej porcji ułożyć śmietanę i posypać świeżo posiekanymi liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
9
Podawać natychmiast.Uwaga: * Możesz użyć wstępnie zakopowanego, butelkowanego świeżego czosnku w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka

Składniki

4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyoliwa z oliwek lub masło,do smaku, do wrzucenia w / gotowanego makaronuoliwa z oliwek lub masło,do smaku, do wrzucenia w / gotowanego makaronu1(może być lub przeglądać)1/2 puszki (3 uncje) koncentratu pomidorowego1/2 puszki (3 uncje) koncentratu pomidorowego0(może być lub przeglądać)suszony proszek ancho chile lub 1⁄4-1⁄2 łyżeczka proszku new mexico chile (mielone suszone chile-Nie przyprawa chili)suszony proszek ancho chile lub 1⁄4-1⁄2 łyżeczka proszku new mexico chile (mielone suszone chile-Nie przyprawa chili)227Orzechy dowolne (posiekane)makaron penne, gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, osuszonymakaron penne, gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, osuszony4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonydodatkowa śmietanadodatkowa śmietana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, w przybliżeniuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, w przybliżeniu11 funt cukinii,oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, w przybliżeniuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, w przybliżeniu1zostawićświeża kolendra, posiekanaświeża kolendra, posiekana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikukurydza mrożona, rozmrożona i osuszonakukurydza mrożona, rozmrożona i osuszona11 funt cukinii,świeży czosnek, mielonyświeży czosnek, mielony2(zima)czosnek świeży, drobno posiekanyczosnek świeży, drobno posiekany2(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyświeży mielony czarny pieprz, do smakuświeży mielony czarny pieprz, do smaku1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiodparowane mleko lub 3/4 szklanki pół i pół śmietanyodparowane mleko lub 3/4 szklanki pół i pół śmietany2kreskibutelkowany gorący sos, taki jak crystal ' s lub tabasco, do smakubutelkowany gorący sos, taki jak crystal ' s lub tabasco, do smaku454Orzechy dowolne (posiekane)mielony kurczak lub 1 lb chudej mielonej wołowinymielony kurczak lub 1 lb chudej mielonej wołowiny1czerwona papryka, nasiona, połówki, i pokroić w długie cienkie paskiczerwona papryka, nasiona, połówki, i pokroić w długie cienkie paski1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana czerwona cebulaposiekana czerwona cebula1(może być lub przeglądać)sól przyprawowa (np. Lawry ' s)sól przyprawowa (np. Lawry ' s)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiser cheddar, rozdrobnionyser cheddar, rozdrobniony2(zima)śmietana lub 2 łyżki creme fraicheśmietana lub 2 łyżki creme fraiche1( bakłażany)cukinia, nieobrana, cienko pokrojona w krążkicukinia, nieobrana, cienko pokrojona w krążki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawSos
Magazyn