Santa Fe Penne Primavera w / Kminkowo-Ancho Chile sos śmietankowy
Santa Fe Penne Primavera w / kminek - Ancho Chile krem sos może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 542 kalorie. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś kukurydzę, liście kolendry, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane kotlety z dziczyzny z sosem Ancho Chile, Southwestern Grillowany mostek z sosem Ancho Chile, oraz Żeberka duszone w sosie Ancho Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mieć wszystkie składniki przygotowane i gotowe do pracy przed rozpoczęciem gotowania.(Zacznij gotować wodę do makaronu i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.) W międzyczasie dodaj około 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i 2 łyżki świeżego posiekanego czosnku do dużej, ciężkiej, głębokiej patelni nonstick i ustaw ciepło na średnio wysokie.
Dodać mielone mięso na patelnię i gotować, często mieszając, do brązowego mięsa, rozbijając wszelkie grudki z łyżką tak, że kruszy.Po całkowitym ugotowaniu mięsa (około 5 minut), użyj szczelinowej łyżki, aby wyjąć je do małej miski i odstawić; odcedzić pozostały tłuszcz / olej z patelni i wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym (uważaj na palce).Korzystanie z tej samej patelni, dodać około 1 łyżeczka więcej oleju do patelni, wraz z 1 łyżeczka czosnku i wszystkich posiekanych czerwonej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
1 Pomarańcza, Skórka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Saute, na średnim ogniu, o 2 minut lub aż cebula jest półprzezroczyste & lekko rumiane, często mieszając.(Nie zapomnij sprawdzić na makaron). jak tylko cebula zmięknie nieco i są lekko rumiane, dodać paprykę na patelni i nadal mieszać o 1-2 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Dodać doprawioną sól i około 8 grindów czarnego pieprzu, dobrze mieszając, aby pokryć warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6
Niech warzywa gotować około 5 protokół-często mieszając-aż są jeszcze nieco chrupiące, ale po prostu zaczyna zmiękczyć & brązowy.(Sprawdź jeszcze raz makaron).Powrót mięso na patelnię, a także dodać wszystkie pozostałe przyprawy (kminek, przyprawa Cajun, ancho Chile proszku I 2-4 plamy gorącego sosu do smaku), mieszając połączyć.Obniżyć ciepło tylko trochę do średniego i powoli wlać odparowane mleko, ciągle mieszając, aby się zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
6 Uncji Wiórków Kokosowych
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Dodaj śmietanę i ser i mieszaj, aż wszystko się ze sobą zmiksuje.Podnieść ogień z powrotem do średniej-wysokiej i niech sos gotować tylko trochę-około 5 minut lub tak, mieszając-będzie dość cienki, można dd trochę więcej śmietany, jeśli wolisz go nieco grubsze.Przetestuj smak przypraw - dodając trochę więcej soli, gorącego sosu, kminku itp.w razie potrzeby,aby dopasować się do Twoich upodobań.Wysuszony, gorący makaron wymieszać z odrobiną oliwy z oliwek lub masła do smaku - wystarczy, aby nie sklejał się (opcjonalny krok).Podziel makaron na 4 duże talerze obiadowe i wylej sos na środek każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sos żurawinowy, Do Podania
¼ łyżeczki Oregano
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
8
Na środek każdej porcji ułożyć śmietanę i posypać świeżo posiekanymi liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
9
Podawać natychmiast.Uwaga: * Możesz użyć wstępnie zakopowanego, butelkowanego świeżego czosnku w razie potrzeby.