Kandyzowane plastry pomarańczy z sosem Ganache
Kandyzowane plastry pomarańczy z sosem Ganache jest bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mieszanka wody, cukru granulowanego, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Kandyzowane plastry pomarańczy z ciemną czekoladą, Ciasto z ricottą z nadzieniem z krwawej pomarańczy, bitą śmietaną Mascarpone i kandyzowanymi plastrami pomarańczy, oraz {Bezglutenowe} Blood Orange Magic Cake z kandyzowanymi plastrami migdałów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować pomarańcze, umieść plasterki pomarańczy w średnim rondlu; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia; plastry pomarańczy osuszyć na papierowych ręcznikach.
W średnim rondlu połącz cukry, 1 1/2 szklanki wody, Likier i sól. Doprowadzić do wrzenia( nie mieszać); zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 220 (około 8 minut).
Dodać plasterki pomarańczy; gotować na wolnym ogniu, bez mieszania, 45 minut lub aż skórka stanie się przezroczysta.
Usuń plasterki pomarańczy z syropu za pomocą łyżki szczelinowej; odcedzić na pergaminie przez 5 minut lub aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
Umieścić na stojaku z drutu i całkowicie ostudzić.
Pokrój plastry pomarańczy na ćwiartki.
Aby przygotować ganache, umieść mleko w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 1 minutę.
Dodaj chipsy czekoladowe; odstawić 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści.
Podawać kliny pomarańczowe z ganache.