Shakshuka
Shakshukan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Przepis ten zachwycił 208 osób. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, sól koszerna i pieprz, płatki chili, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj SHAKSHUKA, Shakshuka, oraz Shakshuka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodać cebulę i pieprz i szczyptę soli, mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać czosnek, płatki chili, i kminek, i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj pomidory, odczekaj kilka minut, aż się rozgrzeją, a następnie podziel je maserem ziemniaczanym na szorstkie kawałki. Zmniejszyć do ciepła do średnio niskiego i pozostawić do gotowania i zagęścić przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ostrożnie rozbij jajka na sos, rozstaw je od siebie, aby nie nakładały się na siebie, obniż ciepło, przykryj i pozwól delikatnie gotować, aż ustawi się do pożądanej tekstury, 8 do 15 minut.
Posypać kolendrą i podawać z chrupiącym chlebem lub ciepłymi pitami.