Santa Fe Chicken Chili
Santa Fe Chicken Chili może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 1,82 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 286 kalorii, 30g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to Amerykańskie danie. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga fasoli, chili w proszku, pieprzu cayenne i piersi z kurczaka. Z łyżką wynik 62%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Santa Fe Chili, Santa Fe gorące i pikantne Chili, oraz Santa Fe NM: Jalapeno Margarita {} & Hotel Santa Fe.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku lub czajniku do zupy smaż kurczaka, paprykę, czosnek i cebulę na oleju, aż kurczak będzie około 5-7 minut lub aż kurczak przestanie być różowy, a warzywa miękkie,
Dodaj chili w proszku, kminek i cayenne; gotuj i mieszaj przez 1 minutę.
Dodaj pomidory i bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15 minut.
Dodaj pozostałe składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do podgrzania.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Cava, Shiraz i Grenache to moje najlepsze typy chili z kurczaka. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Gramona La Cuvee Cava z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Gramona La Cuvee Cava
Słomkowy żółty kolor. Dobra intensywność i wyrazistość na nosie z aromatami pestkowych owoców brzoskwini, loquatu, jabłka i gruszki. Cytrynowa nuta skórki cytryny zapewnia świeżość. Maślane nuty i subtelny dotyk gatunków i miodu.Wino jest dobre na wejściu, średnio mocne na podniebieniu, z dobrą wagą owoców i dobrze zintegrowanym chrupiącym musem. Odświeżające wykończenie i trwała kwasowość.Wino to można spożywać przez cały posiłek, od "aperitifu" po "digestif". Gastronomiczny i wszechstronny.Mieszanka: 70% Xarel.lo, 30% Macabeo