Saltimbocca wieprzowa z polentą
Saltimbocca wieprzowa z polentą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 432 kalorie, 33g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser fontina, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Saltimbocca krewetkowa z polentą, Saltimbocca Wieprzowa, oraz Saltimbocca wieprzowa z groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować wieprzowinę, umieść każdy kotlet między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Na każdym kotle ułóż 1 plasterek prosciutto; wierzch z 1 liściem szałwii i około 1 łyżką sera. Złożyć kotlety na pół do nadzienia kanapkowego i zabezpieczyć drewnianymi kostkami.
Posypać obie strony kotletów pieprzem i 1/8 łyżeczki soli.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu; kotlety nadziewane pogłębiać w mące.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kotlety; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Zdjąć z patelni; przykryć i ogrzać.
Dodaj wino do patelni, skrobanie patelni, aby poluzować rumiane kawałki; gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 2 protokół).
Dodaj 1 szklankę bulionu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 5 protokół). Wymieszać 1 łyżkę szałwii. Zmniejszyć ciepło do średniego. Powrót kotlety na patelnię; gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzane, obracając raz.
Aby przygotować polentę, przynieś mleko i 1 puszka bulionu do wrzenia. Stopniowo wymieszać polentę i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować 2 protokół.
Polentę podawać natychmiast z kotletami i sosem.