Słodkie i pikantne Azjatyckie orzechy
Słodkie i pikantne orzechy Azjatyckie mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka soli morskiej, sos sojowy, proszek wasabi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Spróbuj Słodkie i pikantne orzechy barowe, Słodkie I Pikantne Orzechy, oraz Słodkie i pikantne orzechy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w średniej misce. Wymieszać w 1/2 łyżeczki proszku wasabi.
Dodaj orzechy; wrzucić dobrze do herbu.
Rozprowadzić w jednej warstwie na wyłożonej pergaminem patelni do pieczenia.
Piec w 250 przez 45 do 50 minut lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu.
Połącz pozostałe 1/2 łyżeczki wasabi w proszku i nori furikake w małej misce.
Wyjąć orzechy z piekarnika; natychmiast posypać mieszankę przyprawową gorącymi orzechami.
Odstawić na 2 godziny do schłodzenia i wyschnięcia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.