Rzodkiewka smażona z masłem pomarańczowym
Smażone rzodkiewki z masłem pomarańczowym to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 30 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 50 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz applewood-wędzony boczek, sól i pieprz, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Podsmażone pory i rzodkiewki, Smażone rzodkiewki i rukola, oraz Bruschetta Ze Smażoną Rzodkiewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej, głębokiej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż ostry, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Wylać tłuszcz boczku na patelni.
Dodaj 2 łyżki masła do patelni i roztopić na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać zieleninę rzodkiewki, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając, aż zwiędną, o 3 protokół. Zieleninę zeskrobać do miski.
Roztopić pozostałe 4 łyżki masła na patelni.
Dodać rzodkiewki, szalotki i chrupiący boczek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając kilka razy, aż rzodkiewki są złotobrązowe, o 6 protokół.
Dodać cukier i gotować przez 2 minuty, aż się rozpuści.
Dodać sok pomarańczowy i gotować, mieszając kilka razy, aż rzodkiewki są ledwo miękkie i sos jest lekko zagęszczony, o 2 protokół. Wymieszać z zielenią rzodkiewki, doprawić solą i pieprzem i podawać.