Ryż Żurawinowy
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Ryż żurawinowy może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis zawiera 6 porcji z 144 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 5% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 8 fanów. Jeśli masz sól i mielony pieprz, galaretkowany sos żurawinowy, orzeszki pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy są Sałatka Ryżowa Żurawinowa, Ryż żurawinowy i pistacjowy, oraz Ryż żurawinowy i orzechowy Piec.
Instrukcje
Doprowadzić brązowy ryż i 1 1/2 szklanki wody do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, 45 do 50 minut. Sos żurawinowy rozgnieść w małej misce widelcem, aż będzie prawie gładki, a sos wymieszać z brązowym ryżem, dobrze mieszając, aby zabarwić ryż lekko różowym kolorem. Przykryj i pozostaw parę przez około 5 minut.
Umieść suszoną żurawinę w kuchence mikrofalowej i gotuj na wysokim ustawieniu w kuchence mikrofalowej, aż będzie gorąco, około 30 sekund. Żurawinę wymieszać z ryżem. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem; podawać posypane orzechami pekan.