Ryż Zielony (Arroz Verde)
Zielony ryż (Arroz Verde) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 523 kalorie, 7G białka, oraz 21g tłuszczu. Na 74 centy za porcję, ten przepis okładki 8% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka soli i pieprzu, czosnku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ryż zielony ("arroz Verde"), Zielony Ryż Meksykański (Arroz Verde), oraz Arroz Verde (Meksykański Zielony Ryż) podobnych receptur.
Instrukcje
Olej rozgrzać na średnim ogniu w dużym rondlu z ciężkim dnem lub małym holenderskim piekarniku.
Dodaj ryż i sól i wymieszaj. Kiedy ryż zaczyna wydawać się nieprzezroczysty i kredowy, dodaj tyle zimnej wody, aby pokryć ryż szerokością 2 palców (około 1 cala). Doprowadzić do szybkiego wrzenia i zagotować-bez mieszania!- dopóki poziom wody nie osiągnie poziomu ryżu. Wymieszaj ryż raz i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować 20 minut.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek, mieszając, aby się nie przykleił i gotuj, aż będzie pachnący. Szpinak wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Podnieś ciepło do średniej wysokości i gotuj, aż szpinak zostanie podgrzany. Nie rozgotuj, bo szpinak odbarwi się.
Gdy ryż zakończy gotowanie, złóż szpinak do garnka. Puch ryżu tak, aby szpinak był równomiernie rozłożony. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Jeśli chcesz, dodaj kilka mżawek oliwy z oliwek, aby nadać ryżowi trochę połysku.