Ryż Poblano
Ryż Poblano może być tylko przystawką, której szukasz. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką pieprz, ryż, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj Ryż Poblano, Krewetki-Ryż Poblano, oraz Pikantny Ryż Poblano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w średniej, ciężkiej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodaj Poblano chiles i saute, o 8 protokół.
Wymieszać w czosnku i gotować, aż pachnące, o 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać 1 szklankę bulionu i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ciepło i ostudzić.
Przenieść mieszaninę do blendera i proces do gładkiej, około 1 minuty. Odmierz płynną wydajność z blendera, dodając w razie potrzeby więcej bulionu z kurczaka, aby uzyskać 2 Całkowite szklanki płynu poblano. Dostosuj przyprawę do smaku.
W międzyczasie Wyczyść patelnię, umieść na średnim ogniu i dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju. Ryż smażyć na lekko złoty kolor.
Wlać puree poblano do patelni i doprowadzić do gotowania. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i szczelnie przykryj. Gotować przez 30 minut, wyłączyć ogień i odstawić na 10 minut. Puch widelcem przed podaniem.