Ryba pieczona w patelni na grzybach-Ragout Por to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz portabella Mushroom caps, seler, marchew, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Grzyby, biała fasola i Por Ragoût, Kurczak pieczony na boczku Ragout z grzybami, oraz Zupa Z Kalafiora Z Grzybami Por Z Rybą Maślaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na dużej patelni na średnim ogniu, często mieszać boczek aż rumiane i chrupiące, 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj portabellas i mieszać często aż złoty kolor, o 5 protokół; wlać do miski.
Dodaj pory, marchew i seler na patelnię; zmniejszyć ogień do średniej i często mieszać, aż warzywa będą miękkie, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
Seler
Por
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Powrót portabellas na patelnię i dodać bulion z kurczaka, Wino i tymianek; dusić, często mieszając, aż płyn prawie odparuje, około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rosół Z Kurczaka
Grzyby Portobello
Tymianek
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
W młynku do przypraw lub kawy zmiel suszone grzyby na drobny proszek; wlej do szerokiej, płytkiej miski.
Posyp obie strony ryby solą i pieprzem, a następnie pokryj zmielonymi grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Grzyby
Ryby
8
Oliwę z oliwek wlać do innej dużej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj rybę i gotować, aż rumiane na dnie, 3 do 4 protokół. Kawałki i przenieść patelnię do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
10
Piec, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku najgrubszej części, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Ragout Grzybowo-porowy podzielić na cztery talerze. Top z rybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Ryby
Por
12
Połączenie win: ziemisty, zadymiony Pinot Noir z nutami grzybowymi pod smakiem ciemnych jagód. Najlepsze w naszej parze: Tandem Sangiacomo Vineyard 2002 (Sonoma Coast; 38$), Foxen 2004 (Santa Maria Valley, CA; 28$), Willa
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Grzyby
Jagody
13
Kenzie Pierre Lon Vineyard 2003 (Willamette Valley, Yamhill/Carlton, OR; 36 usd) oraz Estancia Stonewall Vineyard 2003 (Santa Lucia Highlands, CA; 30 USD).
14
Mostki smakowe: Pinot Noir może być mięsisty, nie jest ciężki i garbnikowy; delikatna, biała ryba, taka jak jesiotr, jest również mięsista, ale chuda (podobnie jak grzyby portabella). Wędzenie w winie odtwarza bekon w ragout, a grzybowe smaki ... Cóż, Pinot jest jedynym winem, które je oferuje.