Rutabaga Gratin
Rutabaga Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $3.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Mieszanka soli i pieprzu, gruyere, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis z szafy gotowanie ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rutabaga Gratin, Zapiekanka z ziemniaków i rutabagi, oraz Pasternak, rzepa i Rutabaga Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać pokrojoną w plasterki brukiew we wrzącej wodzie przez 3 minuty i odstawić.
Doprowadzić śmietanę, czosnek, tymianek, sól i pieprz do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, a następnie zdjąć z ognia.
Wlać trochę śmietany na dno naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu ułożyć warstwę brukiewki, następnie dodać śmietanę i ser. Kontynuuj do warstwy zakończonej warstwą sera.
Piec w rozgrzanym piekarniku 177°, aż bąbelki po bokach i złocisty na wierzchu, około 30-40 minut.