Rustykalna Zapiekana Tarta Z Jabłkami
Need a deser wegetariański? Rustykalna zapiekana tarta z jabłkami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 358 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, jajko, mielone ziele angielskie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 23%. Spróbuj Rustykalna tarta brzoskwiniowa z ciastem migdałowym, Rustykalna Tarta Z Jabłkami, oraz Rustykalna Tarta Z Jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem pierwsze 5 składników w dużej misce.
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z mąką.
Rozwiń i ułóż kawałki na pergaminie.
Skręć w 12-calowe koło. Kopiec mieszaniny jabłek w środku piecrust za pomocą łyżki szczelinowej (mieszanina będzie lekko cieknący), pozostawiając 2 - do 2 1/2-calowy granicy. Fold piecrust granicy w górę i nad owocami, plisowanie jak iść, pozostawiając otwór 5 cali szerokości w centrum.
Jabłka skropić pozostałym sokiem w misce.
Pędzel piecrust z jajkiem i posypać 1 łyżką. cukier. Przesuń papier do pieczenia na blasze.
Piec w 350 przez 50 do 55 minut lub do napełniania jest bąbelkowy i skorupa jest złoty brąz. Ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku z drutu 30 minut.
Podawać na ciepło z maślanką bitą śmietaną.