Rustykalna Tarta Z Jabłkami
Rustykalna tarta jabłkowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 408 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, wodę z lodem, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Rustykalna Tarta Z Jabłkami, Rustykalna Tarta Z Jabłkami, oraz Rustykalna Tarta Z Jabłkami.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać brązowy cukier i 2 łyżki cukru granulowanego; gotować 2 minuty lub do rozpuszczenia cukrów. Wymieszać jabłka i 3 kolejne składniki (przez gałkę muszkatołową). Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż jabłka będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej.
Ustaw stojak piekarnika na najniższą trzecią część piekarnika.
Ciasto ułożyć na kawałku pergaminu.
Rozwałkuj ciasto na 14-calowe koło.
Ciasto i pergamin umieścić na blasze do pieczenia. Ułóż schłodzone jabłka na środku ciasta, pozostawiając 2-calową granicę. Złóż krawędzie ciasta w kierunku środka, delikatnie naciskając, aby uszczelnić (ciasto pokryje tylko częściowo mieszankę jabłek).
Wymieszaj ciasto z 1 łyżeczką wody z lodem i posyp równomiernie 1 łyżeczką cukru granulowanego.
Piec tartę w temperaturze 400 przez 45 minut lub do złotego koloru.
Umieść konfitury i 1 łyżeczkę wody w małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 30 sekund lub do bąbelków.
Posmaruj mieszaninę na ciepłej tarcie.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.