Rustykalna Pizza Ziemniaczana Z Rozmarynem

Rustykalna Pizza Ziemniaczana Z Rozmarynem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj rustykalnej pizzy ziemniaczanej z rozmarynem. Ten przepis służy 24. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka oliwy z oliwek, soli, sera gruyère i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Pizza Ziemniaczano-Rozmarynowa, New potato & rosemary pizza, oraz Czerwone ziemniaki i rozmaryn Pizza.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ziemniaki umieścić w rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dobrze spuścić.
4
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu; dodać czosnek. Smażyć 30 sekund; usunąć z ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Płaszcz ręce sprayem do gotowania. Naciśnij ciasto do pizzy na 15-x 10-calową galaretkę pokrytą sprayem do gotowania. Ciasto zalać sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec w temperaturze 475 przez 4 minuty lub aż zestaw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Rozłóż smażony czosnek równomiernie na skórce; top z 3/4 szklanki sera. Ułóż plastry ziemniaków nad serem, nakładając się w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
CzosnekCzosnek
ZiemniakZiemniak
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
8
Posypać rozmarynem, solą i pieprzem. Wierzch z pozostałą 1/2 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
SerSer
PieprzPieprz
SólSól
9
Piec w 475 przez 8 minut lub aż ser się roztopi i skórka będzie złota.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Ostudzić 10 minut na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
11
Pokrój na 24 kwadraty.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia2
Magazyn