Rosemary-Brined Rotisserie Chicken

Rosemary-Brined Rotisserie Chicken
Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 20 i kosztuje 30 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, rozmaryn, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Slow Cooker Rożen Cytrynowo-Rozmarynowy Kurczak, Grillowany Kurczak Z Rozmarynem, oraz Rosemary Brined Piekarnik Smażony Kurczak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku połącz składniki solanki. Dobrze wymieszać, aby rozpuścić cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zanurz kurczaka w solance, od strony piersi w dół i przechowywać w lodówce przez 6 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SolankaSolanka
3
Przygotować grill do pośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij kurczaka z garnka i wyrzuć solankę. Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami. Przetrzyj kurczaka sznurkiem rzeźnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
GarnekGarnek
5
Postępując zgodnie z instrukcjami grillowania, zabezpiecz kurczaka w środku rożna, umieść rożen w miejscu i włącz silnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Umieść dużą jednorazową patelnię foliową pod kurczakiem, aby złapać kapiele. Kurczaka gotować na pośrednim średnim ogniu, z zamkniętą pokrywką, przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
7
Jeśli grill ma palnik na podczerwień z tyłu grilla, po 1 godzinie gotowania zapal ten palnik i ustaw go na średnie ciepło (pozostawiając zwykłe palniki zewnętrzne na średnim, a palniki środkowe wyłączone). Jeśli grill nie ma palnika na podczerwień, kontynuuj gotowanie kurczaka tak, jak to robiłeś. Tak czy inaczej, gotuj kurczaka, aż powierzchnia będzie głęboko złoty kolor i temperatura wewnętrzna osiągnie 160 do 74° w najgrubszej części uda (nie dotykając kości). Powinno to zająć 10 do 20 minut z palnikiem na podczerwień i 20 do 30 minut bez palnika na podczerwień. Uważaj, aby skóra kurczaka się nie paliła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Gdy kurczak jest w pełni ugotowany, wyłącz silnik rożna i usuń rożen z grilla. Przechylić kurczaka pionowo nad patelnią foliową, tak aby płyn, który zgromadził się w jamie kurcząt, wlewał się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Pozostaw na 10 do 15 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie w tym czasie o 5 do 10 stopni.)
10
Przełożyć kurczaka z rożna na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
11
Pokroić na kawałki.
12
Podawać na ciepło.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia0
Magazyn