Risotto ze szparagami i drobinką
Risotto ze szparagami i drobinką może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na danie główne. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,69 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 630 kalorii, 17g białka, oraz 35 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka drobinki, oliwy z oliwek, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Risotto ze szparagami, Risotto Ze Szparagami, oraz Risotto Ze Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
10wygotować 4 ćwiartki wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Ustaw kąpiel lodową w pobliżu. Szparagi blanszujemy przez 1 minutę, wkładamy do lodowej kąpieli i rezerwujemy wodę do gotowania szparagów. Po ostygnięciu szparagów odcedzić i pokroić na 1 cal długości. Odstawić.
W patelni o dużym dnie z 3-calowymi bokami, połączyć plamkę, oliwa z oliwek i cebula i gotować na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Dodać ryż i, ciągle mieszając, gotować, aż ryż stanie się nieprzezroczysty, o 2 protokół.
Dodać wodę do gotowania szparagów, aż pokryje ryż. Podgrzać do wysokiej temperatury, stale mieszając i gotować ryż, aż poziom cieczy spadnie poniżej poziomu ryżu. Kontynuuj dodawanie ciepłego płynu do gotowania szparagów, 1 kadzi na raz, aby utrzymać poziom płynu powyżej ryżu przez 15 minut.
Dodać szparagi do ryżu i gotować, aż ryż będzie miękki, ale nadal al dente.
Zdjąć z ognia, dodać masło, Parmigiano i pietruszkę i wymieszać.