Risotto z groszkiem i grzybami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 414 kalorii. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, perłowy ryż, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kasza z groszkiem na gorąco (Risotto owsiane z groszkiem), Risotto z groszkiem i szynką, oraz Risotto Owsiane Z Groszkiem I Pecorino dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przycinanie i odrzucanie wszelkich ziaren lub gleby i odbarwionych końców łodyg z grzybów (przycinanie i odrzucanie łodyg shiitake). Grzyby zanurzamy w chłodnej wodzie, delikatnie obracając, aby dobrze spłukać, a następnie szybko wyciągamy i odsączamy. Pieczarki cienko pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
W 3-do 4-quart patelni na średnim ogniu, połączyć olej, czosnek, cebula, i grzyby. Mieszać często, aż warzywa po prostu zaczynają brązowieć, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodać ryż i mieszać, aż niektóre ziarna są nieprzezroczyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Dodaj 4 filiżanki bulionu na patelnię; gdy się zagotuje, zmniejszyć ogień do średniego lub średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż ryż będzie po prostu miękki do ugryzienia, 15 do 20 minut.
Dodać groch i masło i często mieszać, aż groch będą miękkie do gryźć, 2 do 5 protokół. Aby uzyskać kremowe risotto, dodaj więcej bulionu, aż mieszanina uzyska pożądaną konsystencję i zagotuje się. Wymieszać połowę sera. Risotto doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wlewamy do miski i posypujemy pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)