Risotto z gorzką zielenią i kozim serem Gouda

Risotto z gorzką zielenią i kozim serem Gouda
Przepis Risotto z gorzkimi zieleniami i kozim serem Gouda może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 3,36 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 670 kalorii, 27g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, boćwina szwajcarska, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Spróbuj Gorzkie warzywa z migdałami i kozim serem, Gorzkie warzywa z migdałami i kozim serem, oraz Gorzkie Warzywa Z Kozim Serem, Pinenutami I Gruszkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej, głębokiej patelni podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać posiekane łodygi chard i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż chrupiące-przetargu, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
3
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodać liście chard i gotować, podrzucając, aż zwiędną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
5
Odcedzić chard i przenieść do miski. Doprawić solą i pieprzem. Wytrzyj patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
W rondlu, doprowadzić wywar na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
9
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż ryż jest pokryta oliwą z oliwek, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RyżRyż
10
Dodaj 1 szklankę gorącego wywaru i gotuj, często mieszając, aż ryż wchłonie większość wywaru, około 3 minut. Kontynuuj gotowanie risotto, dodając 1 szklankę wywaru na raz i ciągle mieszając pomiędzy dodatkami, aż wywar zostanie wchłonięty. Risotto robi się, gdy jest kremowe, a ziarna ryżu są po prostu miękkie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StadoStado
RyżRyż
11
Wyjąć risotto z ognia i wymieszać z serem, masłem i gotowanym boczkiem. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
SerSer
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn