Risotto z gorzką zielenią i kozim serem Gouda
Przepis Risotto z gorzkimi zieleniami i kozim serem Gouda może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 3,36 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 670 kalorii, 27g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, boćwina szwajcarska, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Spróbuj Gorzkie warzywa z migdałami i kozim serem, Gorzkie warzywa z migdałami i kozim serem, oraz Gorzkie Warzywa Z Kozim Serem, Pinenutami I Gruszkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać posiekane łodygi chard i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż chrupiące-przetargu, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać liście chard i gotować, podrzucając, aż zwiędną, o 3 protokół.
Odcedzić chard i przenieść do miski. Doprawić solą i pieprzem. Wytrzyj patelnię.
W rondlu, doprowadzić wywar na wolnym ogniu.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 7 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż ryż jest pokryta oliwą z oliwek, o 2 protokół.
Dodaj 1 szklankę gorącego wywaru i gotuj, często mieszając, aż ryż wchłonie większość wywaru, około 3 minut. Kontynuuj gotowanie risotto, dodając 1 szklankę wywaru na raz i ciągle mieszając pomiędzy dodatkami, aż wywar zostanie wchłonięty. Risotto robi się, gdy jest kremowe, a ziarna ryżu są po prostu miękkie, około 20 minut.
Wyjąć risotto z ognia i wymieszać z serem, masłem i gotowanym boczkiem. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.