Risotto Jęczmienne Primavera

Risotto Jęczmienne Primavera
Jęczmień risotto Primavera może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 203 kalorie, 9g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka marchew, cebula, kasza jęczmienna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Risotto Jęczmienne Primavera, Risotto Primavera, oraz Risotto Primavera.

Instrukcje

1
Ciepła 1 łyżeczka oleju roślinnego na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać marchew 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cukinię i żółty squash; gotować do miękkości, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Squash żółtySquash żółty
CukiniaCukinia
3
Podgrzej rosół z kurczaka w dużym rondlu na średnim ogniu; zmniejsz ciepło do niskiego i utrzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Ciepła 1 łyżeczka oleju roślinnego w oddzielnej dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, aż lekko rumiane i miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać czosnek i tymianek; gotować, aż pachnące, 1 do 2 protokół. Gotować i mieszać jęczmień do mieszaniny cebuli, aż lekko tosty, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
6
Wlać około 2 szklanki ciepłego bulionu do mieszaniny jęczmienia; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż bulion zostanie wchłonięty, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
BulionBulion
7
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, pozwalając bulion wchłonąć przed każdym dodatkiem, aż jęczmień będzie miękki, 15 do 20 minut. Wymieszać mieszaninę marchwi, masło i parmezan, aż ser się rozpuści, 1 do 2 minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ParmezanParmezan
JęczmieńJęczmień
MasłoMasło
MarchewMarchew
SerSer
BulionBulion

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn