Rigatoni z kremowym bakłażanem i mozzarellą
Rigatoni z kremowym bakłażanem i Mozzarellanem to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mozzarelli buffalo, liście bazylii, japoński bakłażan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Rigatoni ze słodkimi pomidorami, bakłażanem i mozzarellą, Łatwy Kremowy Parmezan Rigatoni (Rigatoni Alla Panna), oraz Rigatoni z Pepperoni i mozzarellą.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Tymczasem rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodać cebulę i czosnek i gotować, aż tylko zmięknie.
Dodać bakłażan, mieszać do herbu w oleju, a następnie niech gotować, mieszając rzadko, aż zmięknie i złoty kolor, o 5 do 7 protokół.
Usuń pół mieszaniny bakłażana i rezerwy.
W międzyczasie dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, dodać pomidory, śmietana, i połowę bazylii, i niech gotować, mieszając od czasu do czasu, aż smaki stopić i sos jest lekko zagęszczony, o 4 protokół.
Odcedzić makaron i wrócić do garnka z ognia.
Polać sosem na wierzchu i mieszać, aż dobrze pokryte.
Dodaj zarezerwowany bakłażan, pozostałą bazylię i mozzarellę i mieszaj, aż ser zacznie mięknąć.