Ravioli z kalafiorem i Krabem
Kalafior i ravioli Krab może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 191 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz masło, grudki krabów, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ravioli krabowe z przegrzebkami i Gremolatą, Ravioli krabowe w rosole imbirowym, oraz Ravioli krabowe w kremowym sosie pomidorowym.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Na dużej, głębokiej patelni roztopić masło w 2 łyżeczkach oliwy z oliwek.
Dodać mielony czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać różyczki kalafiora i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, tylko do lekko rumiane, o 3 protokół.
Dodać wodę, przykryć i gotować, aż kalafior będzie miękki, o 4 protokół.
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 6 protokół.
Dodać mięso krabowe i delikatnie wymieszać, aby ogrzać. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Dodać sól i pozostałą 1 łyżkę oleju do wrzącej wody i gotować arkusze makaronu aż tylko miękkie, o 1 minutę.
Odcedzić i wrócić do garnka. Lekko skropić prześcieradła oliwą z oliwek i, za pomocą 2 dużych łyżek, wrzucić lekko do pokrycia.
Umieść 1 arkusz makaronu na każdym z 4 rozgrzanych talerzy. Łyżka śmietany kraba i kalafiora na arkuszach makaronu i posypać połową parmezanu. Przykryć pozostałym arkuszem makaronu i posypać pozostałym parmezanem.