Ravioli z dyni piżmowej z brązowym masłem szałwiowym i słodko-gorzką czekoladą
Ravioli z dyni piżmowej z brązowym masłem szałwiowym i słodko-gorzką czekoladą może być tylko Śródziemnomorski przepis, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,4 USD za porcję. To danie główne ma 804 kalorii, 23G białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Mieszanka ciasta na ravioli lub słodko-gorzkiej czekolady, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 6 godzin i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ravioli Z Dyni Piżmowej I Mascarpone Z Brązowym Masłem Orzechowym, Gnocchi z dyni piżmowej z brązowym masłem szałwiowym, oraz Dynia Piżmowa I Szałwia Brązowe Masło Z Tortellini.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Pokrój dynię na 1/2 i zeskrob nasiona.
Rozłóż 1 łyżkę melasy we wnęce. Dopraw solą i pieprzem.
Połóż ściętą stroną do dołu na brytfannie. Gotuj w piekarniku, aż będzie bardzo miękki, około 1 godziny. (Zobacz notatki Szefa Kuchni.)
Ostudź do temperatury pokojowej i nabierz mięso do miski roboczej robota kuchennego.
Zmiksuj squash na gładką masę, a następnie rozłóż na blasze do pieczenia i wróć do piekarnika 375 stopni do wyschnięcia, około 10 minut. Konsystencja będzie jak tłuczone ziemniaki.
Rozgrzej masło w rondlu na średnim ogniu, aż zacznie się brązowieć. Natychmiast zdejmij z ognia i dodaj pozostałą 1 łyżkę stołową melasy i cały ocet.
Dodaj do squasha z mascarpone, parmezanem, cynamonem i gałką muszkatołową. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszaj. Przepis może być wykonany z wyprzedzeniem do tego momentu (sprawia, że napełnianie 2 filiżanek) dobrze przykryj i wstaw do lodówki na 4 godziny lub do 2 dni.
Rozłóż arkusz ciasta makaronowego na lekko posypanej mąką desce.
Pokrój w kółka za pomocą noża do ciasta 3 1/2 cala. Umieść 1 łyżkę nadzienia do squasha na środku 1/2 rund za pomocą torebki z ciastem lub małej łyżeczki. Pozostaw 1/2-calową obwódkę wokół nadzienia. Zwilżyć brzegi wodą i posypać pozostałymi rundami ciasta. Wyciśnij całe powietrze i mocno uszczelnij, naciskając dookoła opuszkami palców.
Połóż ravioli do wyschnięcia na lekko posypanej mąką desce lub blasze do pieczenia i lekko posyp mąką. Powtarzaj, aż zabraknie ciasta i / lub nadzienia. Aby ugotować, gotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości, około 3 minut. Zarezerwuj 2 uncje wody do gotowania.
Niegotowane, nadziewane Ravioli można zużyć natychmiast lub zamrozić na 2 miesiące.
Połóż je na blachach i umieść W zamrażarka aż do zamrożenia.
Przenieś do plastikowej torby.
W przypadku brązowego masła szałwiowego: podczas gotowania ravioli na dużej patelni do smażenia rozpuść masło z szałwią i szczyptą soli, aż się spieni i stanie się jasnobrązowe. Rezerwa.
Na średnim ogniu Wrzuć ugotowane ravioli do masła szałwiowego, a następnie przenieś na półmisek lub naczynia.
Dodaj 2 uncje wody do gotowania na patelnię i wymieszaj z resztkami masła. Nałóż SOS maślany na ravioli, a następnie zakończ obfitą tarką parmezanu i słodko-gorzkiej czekolady.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Ravioli w menu? Spróbuj połączyć się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Verrazzano Chianti Classico Riserva z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 44 dolarów za butelkę.
Castello di Verrazzano Chianti Classico Riserva
Rubinowy kolor czerwony, jasny, jasny, z jasnymi odbiciami granatu. Nos wydziela aromaty czerwonych dojrzałych owoców, a następnie nuty tytoniu, czarnego pieprzu i słodkiego drewna, które z dojrzałością stają się bardziej złożone. Początkowo wiążące i pełne taniny dobrze komponują się ze składnikiem owocowym. Długotrwały smak, który wyraża się w doskonałej głębi.