Ravioli z buraków z masłem makowym
Ravioli z buraków z masłem makowym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 541 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, złote buraki, makaron jajeczny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Spróbuj Ravioli Z Buraków Z Masłem Makowym, Ricotta Ravioli z rumianym masłem makowym i szparagami, oraz Muffinki Buraczano-Makowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. buraki owinąć pojedynczo w folię; umieścić na blasze do pieczenia. Piec do miękkości po przekłuciu nożem, około 1 godziny. Ostrożnie otwórz folię (para ucieknie). Super. Buraki obrać; drobno zetrzeć w średniej misce.
Dodać ser ricotta i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z bułką tartą.
Ciasto ze świeżych jajek rozwałkować na arkusze według przepisu.
Umieść 1 arkusz ciasta na powierzchni roboczej. Używając 3-calowego okrągłego noża do ciastek, Wytnij arkusz na 7 rund.
Przenieść rund do lekko mąki blachy do pieczenia; przykryć folią. Powtórz z pozostałym ciastem w sumie 56 rund.
Posypać 2 gładkie ręczniki kuchenne mąką.
Umieścić 8 rund makaronu na powierzchni roboczej, pozostawiając pozostałą masę pokrytą plastikiem.
Umieść małą miskę z wodą obok powierzchni roboczej. Łyżka 1 łyżeczki nadzienia buraczanego na połowę każdej rundy. Zanurz koniuszek palca w wodzie i zwilż krawędź 1 rundy. Złożyć ciasto nad nadzieniem, wypychając jak najwięcej powietrza i mocno dociskając krawędzie do uszczelnienia.
Transfer do przygotowanych ręczników. Powtórz z pozostałymi rundami. (Można przygotować 1 tydzień wcześniej.
Przenieść do obramowanej blachy do pieczenia i umieścić w zamrażarce, aż zamrożone stałe, o 6 godzin.
Przenieść ravioli do zamykanych plastikowych toreb.)
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu i wymieszać z makiem; ogrzać. Pracując partiami, gotuj ravioli w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż do ugotowania, często mieszając, około 2 minut. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść na patelnię z roztopionym masłem; wrzucić do herbu. Ravioli podzielić na 8 talerzy; posypać parmezanem.
Smak, kolor i konsystencja prażonych świeżych buraków jest nieporównywalna, więc nawet nie rozważaj używania odmiany w puszkach. Wybierając buraki, wybierz pęczki z dołączonymi jasnymi, błyszczącymi liśćmi.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon