Rava Laddu
Rava Laddu może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 641 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy nerkowca, ghee, mleko, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Godhuma Rava Pongali-Pszeniczna Rava Jaggery Pongal-Varalakshmi Vratham Naivedyam s, Godhuma Rava Kobbari Payasam-Pszeniczna Rava kokos Kheer z Jaggery-Navratri Naivedyam s-krok po kroku, oraz Rava Modak-Suji Manda Pitha - Rava Modakam-krok po kroku-Ganesh Chaturthi s.
Instrukcje
Rozgrzać dużą suchą patelnię na średnim lub średnim ogniu.
Dodać kaszę manną i grzać, ciągle mieszając. Wymieszać cukier i kardamon podczas opiekania do jasnobrązowego i pachnące, o 10 protokół.
Podgrzać niewielką ilość ghee w oddzielnej patelni na średnim ogniu.
Dodać orzechy nerkowca, i gotować, aż lekko tosty, o 10 protokół.
Dodaj orzechy nerkowca do kaszy mannej wraz z pozostałymi ghee. Stopniowo mieszaj gorące mleko do kaszy manny, aż będzie wystarczająco gęsta, aby zapakować się w kulkę.
Usuń z ognia i uformuj kulki wielkości dłoni.