Ratatouille z Penne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.97 za porcję. Jedna porcja zawiera 808 kalorii, 30g białka, oraz 28g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka grubej soli, tymianek, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Ratatouille z Penne, Kremowy Ratatouille Over Penne, oraz Zupa Ratatouille z wieprzowiną i Penne.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wymieszać razem bakłażany, cebulę, 1/4 szklanki oleju i sól koszerną w dużej patelni do pieczenia, a następnie upiec mieszaninę w środku piekarnika, mieszając od czasu do czasu, 15 minut. Wymieszać w squash, papryka, 2 łyżki oleju, i więcej koszernej soli i mieszanki pieczeń, mieszając od czasu do czasu, aż papryka będą miękkie, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Sól Koszerna
Bakłażan
Cebula
Nóż Do Obierania
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
3
Podczas gdy warzywa są smażone, dusić pomidory, czosnek, tymianek, pozostałe 2 łyżki oleju i sól koszerna w ciężkim rondlu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje,12 do 15 minut. Pomidory wymieszać z prażonymi warzywami i doprawić ratatouille.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Koszerna
Warzywa
Pomidor
Czosnek
Tymianek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Cook penne rigate in a 6-qt. garnek wrzącej osolonej wody, aż al dente i odcedzić. Podczas gotowania makaronu, natkę pietruszki i bazylii wymieszać z ratatouille i doprawić. Wrzucić Penne rigate z 1/3 ratatouille i służyć z resztą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Penne
Pietruszka-nać
Bazylia
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
1
* Ratatouille mogą być wykonane 2 dni wcześniej i schłodzone, pokryte. Podgrzać przed użyciem w przepisie.