Ragu z rozdrobnionego kurczaka i rigatoni

Ragu z rozdrobnionego kurczaka i rigatoni
Pulled Chicken Ragu and Rigatoni może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 72 g białka , 76 g tłuszczu i łącznie 1296 kalorii . Za 4,1 dolara za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Udaj się do sklepu i kup sól koszerną, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, piersi z kurczaka ze skórą i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chicken Ragu w Rigatoni , Baked Rigatoni With Sausage i Baked Rigatoni .

Instrukcje

1
Umieść udka i piersi kurczaka w średnim garnku wraz z marchewką, selerem, pokrojoną w ćwiartki cebulą i liśćmi laurowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Pokroić W Cienkie Paski LubPokroić W Cienkie Paski Lub
Starty Ser PecorinoStarty Ser Pecorino
Starty Ser PecorinoStarty Ser Pecorino
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Posyp solą i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień, aby się ugotował i nadał smak bulionowi, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Przenieś kurczaka do płytkiego naczynia, aż będzie wystarczająco chłodny, aby go dotknąć. Odcedź wywar i odłóż mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Umieść suszone grzyby w małym garnku i zalej 1 do 1 1/2 szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia, aż grzyby się zregenerują, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Usuń mięso z kości kurczaka, usuwając skórę i kości, i pokrój je na małe kawałki. Będziesz potrzebować tylko ciemnego mięsa. (Białe mięso zachowaj do innego zastosowania, np. Creamy Chicken and Noodles.)
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
6
Rozgrzej oliwę z oliwek extra virgin na średnio-wysokim ogniu w garnku, w którym gotowałeś kurczaka. Gotuj pancettę, aż się wytopi, 2 do 3 minut. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn, posyp solą i pieprzem i gotuj, aż cebula zmięknie, 7 do 8 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, wlej wino i gotuj, aż objętość zmniejszy się o połowę. Włóż rozdrobnionego kurczaka z powrotem do garnka z 2 szklankami odłożonego bulionu. (Pozostały bulion z kurczaka zachowaj do innego przepisu, takiego jak Creamy Chicken and Noodles.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pulled ChickenPulled Chicken
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
JukonJukon
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Pokrój odtworzone grzyby i dodaj je do sosu wraz z płynem. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Zagotuj duży garnek osolonej wody i ugotuj makaron al dente. Odłóż 1 szklankę skrobiowego płynu do gotowania tuż przed odcedzeniem. Wymieszaj makaron z sosem i skrobiową wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dodaj odrobinę sera pecorino i podawaj z większą ilością do podania przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
10
Udekoruj trawiastą natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
11
Uwaga kucharza: Ostudź i przechowuj sos do przygotowania posiłku z wyprzedzeniem. Doprowadź do temperatury pokojowej przed ponownym podgrzaniem na średnim ogniu. Ugotuj makaron tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn