Ragu z rozdrobnionego kurczaka i rigatoni

Ragu z rozdrobnionego kurczaka i rigatoni
Pulled Chicken Ragu and Rigatoni może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 72 g białka , 76 g tłuszczu i łącznie 1296 kalorii . Za 4,1 dolara za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Udaj się do sklepu i kup sól koszerną, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, piersi z kurczaka ze skórą i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chicken Ragu w Rigatoni , Baked Rigatoni With Sausage i Baked Rigatoni .

Instrukcje

1
Umieść udka i piersi kurczaka w średnim garnku wraz z marchewką, selerem, pokrojoną w ćwiartki cebulą i liśćmi laurowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Pokroić W Cienkie Paski LubPokroić W Cienkie Paski Lub
Starty Ser PecorinoStarty Ser Pecorino
Starty Ser PecorinoStarty Ser Pecorino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Posyp solą i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień, aby się ugotował i nadał smak bulionowi, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Przenieś kurczaka do płytkiego naczynia, aż będzie wystarczająco chłodny, aby go dotknąć. Odcedź wywar i odłóż mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
4
Umieść suszone grzyby w małym garnku i zalej 1 do 1 1/2 szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia, aż grzyby się zregenerują, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Usuń mięso z kości kurczaka, usuwając skórę i kości, i pokrój je na małe kawałki. Będziesz potrzebować tylko ciemnego mięsa. (Białe mięso zachowaj do innego zastosowania, np. Creamy Chicken and Noodles.)
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
6
Rozgrzej oliwę z oliwek extra virgin na średnio-wysokim ogniu w garnku, w którym gotowałeś kurczaka. Gotuj pancettę, aż się wytopi, 2 do 3 minut. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn, posyp solą i pieprzem i gotuj, aż cebula zmięknie, 7 do 8 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, wlej wino i gotuj, aż objętość zmniejszy się o połowę. Włóż rozdrobnionego kurczaka z powrotem do garnka z 2 szklankami odłożonego bulionu. (Pozostały bulion z kurczaka zachowaj do innego przepisu, takiego jak Creamy Chicken and Noodles.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pulled ChickenPulled Chicken
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Pokrój odtworzone grzyby i dodaj je do sosu wraz z płynem. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
8
Zagotuj duży garnek osolonej wody i ugotuj makaron al dente. Odłóż 1 szklankę skrobiowego płynu do gotowania tuż przed odcedzeniem. Wymieszaj makaron z sosem i skrobiową wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Dodaj odrobinę sera pecorino i podawaj z większą ilością do podania przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
10
Udekoruj trawiastą natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
11
Uwaga kucharza: Ostudź i przechowuj sos do przygotowania posiłku z wyprzedzeniem. Doprowadź do temperatury pokojowej przed ponownym podgrzaniem na średnim ogniu. Ugotuj makaron tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn