Rabarbar Malinowy Dżem Imbirowy
Rabarbar malinowy dżem imbirowy jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Ten przepis służy 50 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 44 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 114 smakoszy i kucharzy. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz uniwersalne pektyny, cukier, rabarbar i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, SOS Rabarbarowo-Malinowy Z Pocałunkiem Imbiru, oraz Rustykalne Tartaletki Rabarbarowo-Malinowe Z Imbirem I Limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier i pektyny ubić w średniej misce i odstawić.
Połącz rabarbar i 1/2 szklanki wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować tylko do momentu rozpadu rabarbar, 10 do 12 protokół. Tymczasem maliny puree w robocie kuchennym lub blenderze. Powinieneś mieć 1/2 szklanki.
Zmierz duszony rabarbar. Powinieneś wypić 4 filiżanki. Do rondla wrzucić rabarbar i puree z malin.
Dodać skórkę z cytryny, sok i wodę wapniową i zagotować na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę cukier-pektyna, krystalizowany imbir i starty imbir i przywróć mieszaninę owoców do wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut.