Quinoa Brown Rice Sushi

Quinoa Brown Rice Sushi
Quinoa Brown Rice Sushi to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.1 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz marynowany imbir, gałązki kolendry, lepki brązowy ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Brązowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sushi Warzywne Z Brązowym Ryżem, Sałatka sushi z brązowym ryżem, oraz Wegetariańskie Sushi Z Brązowym Ryżem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ryż, komosę ryżową i 3 szklanki wody w kuchence do ryżu i gotuj zgodnie z instrukcjami producenta. (Można również gotować ryż i quinoa w 3 szklanki wody w szybkowarze przez 15 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
Kuchenka Do RyżuKuchenka Do Ryżu
2
Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia i gotować marchewki, aż zmiękną, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Rozwiń bambusową matę do sushi na powierzchni roboczej i połóż na niej arkusz nori. Zwilż ręce i podziel ryż na 4 równe porcje. Podziel jedną porcję na 4 małe, twarde kulki i równomiernie dociśnij je do nori, pokrywając cały arkusz cienką warstwą ziaren. Równomiernie rozprowadzić jedną czwartą twarogu fasolowego, jedną czwartą marchwi, jedną czwartą ogórków i jedną czwartą awokado w środku ryżu. Używając maty jako prowadnicy, zwinąć górną warstwę nori szczelnie i równomiernie w rolkę sushi, w razie potrzeby zwilżając krawędzie arkusza nori wodą, aby sklejała się przy szwie. Powtórz jeszcze trzy razy z pozostałymi nori, ryżem i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
WarzywaWarzywa
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
OgórekOgórek
AwokadoAwokado
MarchewMarchew
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
WodaWoda
RyżRyż
RolkaRolka
5
Pokroić bułki na kawałki o grubości 1 1/2 cala ostrym, mokrym nożem i przenieść je na talerz do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Dekoruj kolendrą i marynowanym imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
KolendraKolendra
7
Quinoa pochodzi z andyjskiego regionu Ameryki Południowej, gdzie od tysięcy lat jest wysoko cenionym pokarmem. Zwykle jest identyfikowany jako ziarno, ale w rzeczywistości jest to materiał siewny rośliny Chenopodium quinoa i jest spokrewniony z burakami i chardą. Quinoa jest doskonałym źródłem magnezu, który jest korzystny dla ciśnienia krwi, zdrowia serca i produkcji energii. Jest to niezwykłe ze względu na dużą ilość białka, które jest niezwykle kompletne dla źródła roślinnego, ponieważ zawiera wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów. Quinoa jest dobrym pokarmem do jedzenia dla równoważenia cukru we krwi; gdzie inne rafinowane, niskobiałkowe ziarna zawierają duże ilości skrobi, które mogą zaburzyć równowagę cukru we krwi, quinoa pomaga utrzymać poziom cukru we krwi stały.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkrobiaSkrobia
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
BurakBurak
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
CukierCukier
8
Z Dr. Mao sekrety długowieczności Cookbook: jeść rozwijać, żyć długo, i być zdrowym przez Dr. Mao Shing Ni. Copyright © 2012 by Dr. Mao Shing Ni; photography copyright © by Philip Dixon. Opublikowane przez Andrews McMeel Publishing, LLC.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn