Quesadillas z wędzonego łososia z ciepłymi pomidorami i rukolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj wędzonego łososia Quesadillas z ciepłymi pomidorami i rukolą. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 5,84 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 706 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz tortille z mąki, sok z cytryny, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mini QUESADILLAS Z Łososia Wędzonego, QUESADILLAS z łososia wędzonego z kozim serem, oraz Ciepła sałatka z łososia i rukoli Wiśniowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrojoną cebulę namoczyć w misce z lodem i zimną wodą 15 minut, następnie dobrze odcedzić i osuszyć.
Podczas gdy cebula moczy, wymieszaj sery, szczypiorek, skórkę i pieprz w misce z gumową łopatką, aż dobrze się połączą.
Rozprowadzić po 1 1/2 łyżki masy serowej równomiernie na każdej z 2 tortilli (Pozostałe tortille należy przykryć folią). Na wierzchu 1 tortilla z równą warstwą łososia, całkowicie pokrywającą serek śmietankowy, następnie na wierzchu z inną tortillą, ser od strony dołu. Zrobić jeszcze 5 quesadillas w ten sam sposób, następnie układać na talerzu i schłodzić, przykryte folią, aż będą gotowe do ogrzania.
Połówki, pit, i obrać awokado, a następnie pokroić wzdłuż na 1/8-cala-grube plastry. Lekko posmaruj plastry awokado sokiem z cytryny.
Podgrzewaj na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąco, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego. Lekko posmaruj 2 quesadillas z obu stron oliwą, następnie tostuj na patelni (w razie potrzeby po 1 na raz), aż spód będzie złoty z kilkoma zaczerniałymi Plamami, około 1 minuty. Obróć quesadillas łopatką i tosty, aż spód będzie złoty z kilkoma zaczernionymi plamkami, 1 do 2 minut, następnie przełożyć na blachę do pieczenia, układając w 1 warstwę i przykryć folią, aby się ogrzać. Tosty Pozostałe quesadillas w ten sam sposób, za pomocą drugiej blachy do pieczenia.
Rozgrzać pozostały olej w 12-calowej ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie gotować pomidory, mieszając od czasu do czasu i przyprawy solą i pieprzem, aż tylko zacznie mięknąć, o 1 minuta.
Przełóż quesadillas na talerze, a następnie wierzch z cebulą, awokado, pomidorami i rukolą.