Puree ziemniaczane en Croûte
Puree ziemniaczane en Croûte może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 94 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka arkuszy ciasta francuskiego, pół na pół, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 24 minuty. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb.
Instrukcje
Przynieś 2 qt. osolona woda do wrzenia w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać ziemniaki i kolejne 2 składniki i gotować 25 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Odcedzić ziemniaki i wyrzucić liście laurowe. Tłucz ziemniaki masą ziemniaczaną, aż będą miękkie i puszyste.
Mikrofalówka masło i śmietana w małej kuchence mikrofalowej bezpieczne Miski na wysokości 1 minuta. Wymieszać, aż będzie gładka; dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Mieszamy masło z puree ziemniaczanym. Wymieszać żółtka i ser na gładką masę.
Naciśnij 1 arkusz ciasta na 9-calowy talerz do ciasta z głębokim naczyniem, pozwalając krawędziom zawiesić się po bokach. Łyżka puree ziemniaczanego do talerza ciasta, a wierzch z pozostałym arkuszem ciasta. Zagniatanie i zagięcie krawędzi do wewnątrz.
Pokroić kilka szczelin na wierzchu ciasta, aby uniknąć pary.
Ubić razem jajko i pół na pół; wymieszać ciasto.
Piec w temperaturze 425 przez 24 minuty lub do momentu, gdy ciasto będzie złociste i lekko się podniesie.