Puree Yukon Gold ziemniaki z karmelizowaną szalotką

Puree Yukon Gold ziemniaki z karmelizowaną szalotką
Puree Yukon Gold ziemniaki z karmelizowaną szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, szalotki, złote ziemniaki yukon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Yukon Gold Puree Ziemniaczane, Kremowe Puree Yukon Gold Potatoes, oraz Puree Yukon Gold Potatoes Recipe.

Instrukcje

1
Na patelni na umiarkowanym ogniu, roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
3
Dodać szalotki i tymianek i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
TymianekTymianek
4
Wymieszać z olejem, rozbijając wszelkie grudki cukru, zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego poziomu i ustawić pokrywkę uchyloną. Gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż szalotki są głęboko złocistobrązowe, jedwabiste, i rozpada się, 1 do 1 1/2 godziny. Jeśli płyn całkowicie odparuje, zanim szalotka osiągnie pożądaną konsystencję, w razie potrzeby dodaj 1 łyżkę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CukierCukier
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Wyrzucić gałązki tymianku i wymieszać z solą i pieprzem. Trzymaj ciepło, przykryte. (Szalotka może być wykonane do 1 tygodnia wcześniej i schłodzone. Delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
świeży Tymianekświeży Tymianek
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. nakłuj ziemniaki widelcem i zawiń razem w opakowanie z folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Piec do miękkości, około 1 1/2 godziny. (Ziemniaki można piec do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce; przed kontynuowaniem podgrzewać w kuchence mikrofalowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
3
W małym rondlu na małym ogniu, przynieść mleko na wolnym ogniu. Podczas gdy ziemniaki są jeszcze ciepłe, połówki i zgarnij miąższ do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj gorące mleko, masło, śmietanę, sól i pieprz. Za pomocą masher ziemniaczany, zacieru, aż będzie gładka. (Ziemniaki można puree do 1 dnia przed i w lodówce; przed podaniem przepłukać w kuchence mikrofalowej.) Top z szalotki confit i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
ZiemniakZiemniak
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
PieprzPieprz
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
MikrofalówkaMikrofalówka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn