Puree Yukon Gold ziemniaki z karmelizowaną szalotką
Puree Yukon Gold ziemniaki z karmelizowaną szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, szalotki, złote ziemniaki yukon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Yukon Gold Puree Ziemniaczane, Kremowe Puree Yukon Gold Potatoes, oraz Puree Yukon Gold Potatoes Recipe.
Instrukcje
Na patelni na umiarkowanym ogniu, roztopić masło.
Dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia.
Dodać szalotki i tymianek i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 15 protokół.
Wymieszać z olejem, rozbijając wszelkie grudki cukru, zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego poziomu i ustawić pokrywkę uchyloną. Gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż szalotki są głęboko złocistobrązowe, jedwabiste, i rozpada się, 1 do 1 1/2 godziny. Jeśli płyn całkowicie odparuje, zanim szalotka osiągnie pożądaną konsystencję, w razie potrzeby dodaj 1 łyżkę wody.
Wyrzucić gałązki tymianku i wymieszać z solą i pieprzem. Trzymaj ciepło, przykryte. (Szalotka może być wykonane do 1 tygodnia wcześniej i schłodzone. Delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej przed podaniem.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. nakłuj ziemniaki widelcem i zawiń razem w opakowanie z folii aluminiowej.
Piec do miękkości, około 1 1/2 godziny. (Ziemniaki można piec do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce; przed kontynuowaniem podgrzewać w kuchence mikrofalowej.)
W małym rondlu na małym ogniu, przynieść mleko na wolnym ogniu. Podczas gdy ziemniaki są jeszcze ciepłe, połówki i zgarnij miąższ do dużej miski.
Dodaj gorące mleko, masło, śmietanę, sól i pieprz. Za pomocą masher ziemniaczany, zacieru, aż będzie gładka. (Ziemniaki można puree do 1 dnia przed i w lodówce; przed podaniem przepłukać w kuchence mikrofalowej.) Top z szalotki confit i podawać natychmiast.