Pudding z białej i ciemnej czekolady Parfaits

Pudding z białej i ciemnej czekolady Parfaits
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj parfaits z białej i ciemnej czekolady. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 147 kalorii. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Mieszanka czekolady, cukru, malin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasteczka Czarno-Białe: Serek Kremowy Czekolada Chip & Ciemna Czekolada Ciemnobrązowy Cukier, No Bake Dark Chocolate Granola Parfaits, oraz Śniadanie Parfaits z domowej granoli z ciemnej czekolady dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 1/3 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej w średnim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Ubij w 1/2 szklanki mleka, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ubić w pozostałym mleku i śmietanie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu; gotować, stale mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Budyń podzielić na dwie miseczki. Białą czekoladę wymieszać w jednej misce, aż się rozpuści i będzie gładka. Mieszaj niesłodzoną czekoladę do innej miski, aż się roztopi i będzie gładka. Wymieszać 1/2 łyżeczki. wanilia do każdej miski. Naciśnij plastikową folię na powierzchni obu puddingów i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzona Czekolada Do PieczeniaNiesłodzona Czekolada Do Pieczenia
Biała CzekoladaBiała Czekolada
WaniliaWanilia
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Połączyć jagody i pozostały cukier i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
CukierCukier
6
Pudding z ciemnej czekolady podzielić na 4 szklanki. Połowę budyniu z białej czekolady dokładnie rozłożyć na warstwę budyniu z ciemnej czekolady. Top z malinami, następnie pozostałą połowę budyniu z białej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
MalinyMaliny
7
Posypać pokruszone wafle czekoladowe na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Czekoladowe WafloweCiasteczka Czekoladowe Waflowe
8
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce, pod przykryciem, do 2 godzin.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia2
Magazyn