Pstrąg rozmarynowy w sosie wiśniowo-pomidorowym
Pstrąg rozmarynowy z sosem wiśniowo-pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 7,91 zł za porcję. Jeśli masz ocet balsamiczny, pstrąg, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Pstrąg rozmarynowy z salsą wiśniowo-pomidorową, Kurczak rozmarynowo-Feta w sosie pomidorowo-oliwkowym, oraz Red onion, cherry tomato & rosemary fougasse.
Instrukcje
W misce wymieszać pomidory, szalotkę, ocet i posiekane. Wymieszać w 1 łyżce oleju.Doprawić sosem solą i pieprzem.
Otwórz pstrąg jak książkę na powierzchni roboczej.
Posypać grubą solą i pieprzem.
Umieść 2 gałązki rozmarynu na każdej; złóż, aby zamknąć.
Podziel 3 łyżki oleju między 2duże Patelnie nieprzywierające.
Miejsce na średnim ogniu.
Dodaj 2 pstrąga do każdej patelni. Cooktrout do brązowego na zewnątrz i tylko nieprzezroczyste incert, około 4 minut na stronę.
Transfer toplates. Łyżka sosu obok.